Weblog cadeau bij nieuw boek

Op woensdag 10 november 2007, ’s middags om half vier, maakt Jelte Rep zijn prozadebuut met ‘Zaans groentje en andere verhalen. Het eerste exemplaar is voor Freek de Jonge, BN-er en schrijver van ‘Zaansch Veem’. De twee mannen kennen elkaar van het Zaanlands Lyceum en van voetballen op straat.

De kersverse auteur wordt gefêteerd met bloemen, flessen, een zilveren pluim en andere geschenken. Wonders interactieve biedt hem dit fraaie weblog aan. Het zal worden gewijd aan het boek van Jelte en andere onderwerpen, die hem bezig houden.

6 reacties op “Weblog cadeau bij nieuw boek”

 1. Tony Blaauboer zegt:

  Lieve Jelte. ‘Zaans groentje’ is prachtig vloeiend geschreven. Geen enkele hapering in stijl of inhoud van begin tot einde. Ik heb het dan ook geboeid, in één adem uitgelezen.

  Tony

 2. Bart Graaff zegt:

  Beste Jelte, gefeliciteerd met het uitkomen van je nieuwe boek! Ik hoorde van mijn ouders dat ze op de boek presentatie waren geweest. En toen ik een Google deed, zag ik dat je het had aangeboden aan Freek de Jonge. Ik heb het – iets minder romatisch – besteld bij BOL.com. Ik hoop het dit weekend te hebben. Ben benieuwd. Bijzonder aan Google is dat er altijd zoveel links zijn. Zo kwam ik ook terecht op een site over mahjong met Rode draken en jouw naam.

 3. Sylva en Ab zegt:

  Hallo Jelte, Een mooi boek! We hebben het in twee adems uitgelezen. Hel beeldend allemaal en ondanks onze onchristelijke achtergrond heel herkenbaar.
  Wanneer komt het volgende boek uit?

 4. Jan en Ada Ketzer zegt:

  Jelte, Wat is er toch veel te genieten in het leven. Het komt ook nog allemaal naar je toe, tegenwoordig.

  Allereerst genoten we van het verslag in de Zaanse krant, die mijn zuster uit Krommenie opstuurde over de presentatie van Zaans groentje in Zaandijk met een prachtige foto van Jelte en Freek de Jonge. Een leuk verslag en een goede introductie van het boek. Was het in de boekhandel ook gezellig?? Ada is in deze boekhandel begonnen met het verzorgen van de kinderen van de boekhandelaar en zijn vrouw (rond 1957).

  We hebben Zaans groentje bijna uit. Het ligt naast het hoofdkussen. Het is een beetje voor ons terug van weggeweest. De verhalen lopen redelijk parallel met onze levenslijnen. Ada met familie in Harlingen en Jan met een oom in Leeuwarden, waar hij bij zijn neef Rutger in de bedstee heeft mogen doorbrengen, die achteraf zwaar TB had en later moest kuren. Jan had ook nog tantes wonen in Ternaard en Augustinusga bij Buitenpost. Verder de oorlogsdagen in Wormer als kleuter heeft natuurlijk ook zijn stories als je moeder koerierster bij het verzet heeft gezeten.

 5. Viktor zegt:

  Graag gedaan 🙂

 6. Griete van den Akker zegt:

  Jelte!!

  Meteen prachtige, boeiende volzinnen op de eerste pagina’s.

  Het ontroerende slot!

  Daar tussen in de verhalen die een prachtig beeld geven van een opgroeiend kind tot jongeman in een moeilijke tijd.

  Nog veel succes.

  Griete.

Laat een reactie achter

*
Om te voorkomen dat er veel nep reacties worden geplaatst is deze code verplicht
Anti-Spam Image