Wie zijn de oudste en jongste mahjongspelers?

Bejaarden

Het Chinese gezelschapspel mahjong neemt een heel groot deel van mijn leven in. Het is een passie, die heel wat uurtjes opslokt. Niet alleen door het te spelen, maar ook door mahjonglessen, mahjongboeken, mahjongclub, mahjongwebsites, mahjongmuseum en mahjongpublicaties. Nu is mijn derde mahjongboek verschenen: Het Nieuw Mahjong Boek.

Het Nieuw Mahjong Boek
Het Nieuw Mahjong Boek.

De internetkrant www.MahjongNews.nl  was er als de kippen bij en vroeg:
‘Jelte, dit is al de derde uitgave van hetzelfde boek. Eerst Het Groot Mahjong Boek, daarna The Great Mahjong Book, en nu Het Nieuw Mahjong Boek. Vanwaar deze derde uitgave?’
Mijn antwoord: ‘Ik werd gek van al die vragen naar Het Groot Mahjong Boek, maar dat is faliekant uitverkocht en helemaal nergens  meer te krijgen, ook niet op Marktplaats. Omdat er verder geen enkel goed boek over het klassieke mahjong is, heb ik dit nieuwe boek gemaakt.’

Tegelijkertijd met het nieuwe boek is ook een nieuwe website verschenen: www.mahjongboek.nl, waar je Het Nieuw Mahjong Boek kunt bestellen.

Het eerste exemplaar van mijn vorige boek Zaans groentje werd uitgereikt aan mijn schoolgenoot Freek de Jonge. De eerste twee exemplaren van mijn nieuwe boek worden uitgereikt aan de jongste en oudste mahjongspeler van Nederland. Wie dat zijn? Daar is mijn uitgever naarstig naar op zoek. Of dat lukt kun je volgen op de nieuwe site www.mahjongboek.nl.
 

Laat een reactie achter

*
Om te voorkomen dat er veel nep reacties worden geplaatst is deze code verplicht
Anti-Spam Image